U STEM centru Osnovne škole Stjepana Ivičevića u Makarskoj u tijeku je provedba projekta pod nazivom RoboFutura, čiji je nositelj udruga za robotiku Futura iz Kaštel Starog, a projektni partneri su JU Makarska razvojna agencija – MARA, Grad Makarska, Fakultet elektronike, strojarstva i brodogradnje Split te osnovna škola Stjepana Ivičevića Makarska.

Za realizaciju projekta odobreno je 2.174.759,31 kuna, u okviru Poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za popularizaciju STEM-a”, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Projektni prijedlog predlaže brojne aktivnosti kojima je glavni cilj uključivanje učenika osnovnih škola u Makarskoj u robotiku kao novog područja STEM-a u Makarskoj.

U svrhu povezivanja i podizanja svijesti o STEM tehnologiji organizirana je posjeta učenika 5. i 6. razreda Osnovne škole prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog u STEM centar Osnovne škole Stjepana Ivičevića u Makarsku. U posjeti je  sudjelovalo 30 učenika i 2 nastavnice Osnovne škole prof. Filipa Lukasa. Učenike i njihove nastavnike ugostili su ravnateljica škole Marica Gržić, predsjednik udruge za robotiku Futura prof. Goran Samardžić, suradnik JU MARA Ivan Andrijašević i učenici škole koji sudjeluju na radionicama robotike.

Cijeli članak pročitajte na: www.dalmacijadanas.hr