Brojne aktivnosti koje već nekoliko godina provodi udruga za robotiku Futura, ne samo u Kaštelima, nego i diljem županije, razlog su zbog kojih je članove udruge ovih dana posjetila delegacija učenika osnovnih škola Vladimira Nazora iz Ploča i Stjepana Radića iz Metkovića, a u sklopu STEM projekta koji se provodi u tim školama.

Domaćini iz udruge Futura, na čelu s predsjednikom Goranom Samardžićem, mladim gostima prezentirali su ono čime se udruga od svojih početaka bavi, s naglaskom na edukaciju mladih i djece iz područja robotike. Predstavili su im i program edukacije djece u dječjim vrtićima, kao i rad s mladima u Makarskoj.
Gosti su potom sudjelovali na radionici članova Future, koji vrijedno rade na projektu Space Challenge te su gostima pokazali načine programiranja, lansiranja rakete na Mars, spašavanje astronauta i pokretanje satelita.

Nakon više od dva sata intenzivnog druženja, gosti su izrazili želju za ponovnim dolaskom u Kaštela i udrugu Futura, a u cilju jačanja suradnje i kompetencija iz područja robotike.