Udruga za robotiku „Futura“

Udruga za robotiku “Futura”, osnovana je 2017. godine, u svrhu edukacije djece i mladih iz područja robotike i programiranja. Glavna misija udruge je popularizirati robotiku među mladima u SDŽ te ih pripremiti za radne izazove modernog društva. Članovi udruge su mladi zainteresirani učenici koji imaju sklonosti prema tehnologiji i općenito tehničkom stvaralaštvu te im aktivnosti robotike predstavljaju dodatni izvor za stjecanje znanja i razvijanje svojih tehničkih vještina. Od osnutka, Futura je održala niz ciklusa edukativnih programa, počevši od predškolaca u Dječjim vrtićima – Kaštela, osnovna škola Stjepana Ivičevića – Makarska, osnovna škola Petra Perice – Makarska, te Gimnazija u Kaštelima. Stručni tim Future su redom iskusni i stručni voditelji i predavači, većinom profesori Prirodoslovno-matematičkog sveučilišta u Splitu, te Fakulteta elektrotehnike i računalstva u Zagrebu, koji motivirano i sustavno prenose svoja znanja i vještine na svoje članove. Njeguju inovativni pristup radu, koji uključuje najbolje i najkvalitetnije metode poučavanja.

Stručni tim Future su redom iskusni i stručni voditelji i predavači, većinom profesori  Prirodoslovno-matematičkog sveučilišta u Splitu, te Fakulteta elektrotehnike i računalstva u Zagrebu, koji motivirano i sustavno prenose svoja znanja i vještine na svoje članove. Njeguju inovativni pristup radu, koji uključuje najbolje i najkvalitetnije metode poučavanja.Za vrijeme rada koriste se suvremene metode i pristupi učenja iz područja robotike. Robotika se izvodi u moderno opremljenim učionicama, prilagođenim za rad sa učenicima u malim grupama.
Plan i program rada prilagođava se uzrastu i stupnju znanja članova te se provodi njihovo kontinuirano praćenje i vrednovanje. Stručni tim projekta čine: 1.Goran Samardžić, mentor prof. informatike i tehničke kulture, 2.Joško Samardžić, struc.spec.ing.sec., programer, 3.Mia Osibov, mag.educ.inf.et techn, 4.Ivan Dražić – Šegrt, mag.ing.ict, 5.Tomo Kovačević, prof. informatike i tehničke kulture, 6.Marko Vučemilović – Šimunović, programer.

KONTAKT
Tolanac 67
21216 Kaštel Stari, Hrvatska
+385 98 9285 262
info@udruga-futura.hrgoran.samardzic85@gmail.com
Nositelj projekta

Projektu RoboFutura odobreno 2.2 milijuna kuna...

Projektom RoboFutura, vođenjem programa robotike u makarske osnovne škole učenici, njih 255 će se...
Read more

Europski tjedan robotike

Europski tjedan robotike se organizira već 11 godinu zaredom u cijeloj Europi. U Hrvatskoj zadnjih...
Read more

Radionice za učenike/ce

Udruga za Robotiku „Futura“ u tijeku je provedbe projekta RoboFutura koji se sufinancira sredstvima...
Read more

Kako to izgleda na radionicama?

Pogledajte u kakvom okruženju učimo nove vještine i pritom se zabavljamo. Video s radionica za...
Read more

Nastavljamo s edukativnim radionicama iz...

U Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića u Makarskoj na radionicama su sudjelovali učenici 6.razreda....
Read more

Radionice robotike oduševljavaju učenike u...

IZ MEDIJA: Makarska Danas (makarska-danas.com)
Read more
PITANJA?

Imate pitanja?Kontaktirajte nas

    Skip to content