Dragi prijatelji robota i ljubitelji tehnologije,

S radošću vam donosimo izvještaj s održane druge manifestacije ROBOshow, koja je se održala u sklopu projekta RoboFutura. Manifestacija je uspješno održana u OŠ Stjepana Ivičevića, okupivši 28 talentiranih učenika od petog do osmog razreda osnovne škole.

Naši mladi inženjeri budućnosti su se natjecali u dvije kategorije, pokazujući svoje vještine i strast prema robotici. Prva kategorija natjecanja bila je usmjerena na ispravnu konstrukciju robota s pripadajućim senzorima. Učenici su pokazali iznimnu kreativnost i tehničko umijeće, stvarajući nevjerojatne robote koji su izazvali oduševljenje publike.

Druga kategorija natjecanja fokusirala se na programiranje i brzinu upravljanja robotom. Sudionici su pokazali impresivno poznavanje programskih jezika i vještine u upravljanju robotima, što je dovelo do zaista uzbudljivih i dinamičnih trenutaka tijekom natjecanja.

Svi sudionici koji su sudjelovali na natjecanju dobili su posebne iskaznice s logom projekta RoboFutura, kao priznanje za njihov trud i predanost robotici. Oni su pravi uzor i inspiracija za sve nas, i vjerujemo da će njihov uspjeh potaknuti još više mladih ljudi da se upuste u svijet robotike.